Home
 

ProgeCAD

Our students are learning Computer Aided Design (CAD) through a donation of progeCAD Professional by ProgeCAD - www.progesoft.com

MapSys & TopoSys

Studenții facultății noastre utilizează gratuit soluțiile software MapSys şi TopoSys dezvoltate de S.C. GEOTOP S.R.L., din Odorheiu Secuiesc: http://www.geotop.ro

Specializarea MTC

FACULTATEA DE GEODEZIE – pregateste ingineri geodezi pentru activitati de proiectare, cercetare, executie si consultanta în domeniul ingineriei geodezice.

Facultatea ofera Programul de studii de licenta “Masuratori Terestre si Cadastru” (MTC).


Specializarea Masuratori terestre si Cadastru – pregateste specialisti pentru proiectarea, implementarea si exploatarea sistemelor informationale geografice precum si colectarea, stocarea, analiza si vizualizarea datelor în cadrul acestor sisteme.

Folosind ultimile tehnologii din domeniu specialistii geodezi trebuie sa asigure productia de harti, planuri, documentatii, reprezentari grafice si rapoarte specifice la nivelul teritoriului national.

În responsabilitatea lor intra de asemenea determinarea pozitiei obiectelor în spatiu, precum si determinarea pozitiei si a caracteristicilor fizice si geometrice ale lucrarilor ingineresti aflate pe, sub sau deasupra suprafetei terestre, trasarea, masurarea si urmarirea comportarii constructiilor.

O importanta crescânda, cu o influenta si impact social major o are activitatea specialistului geodez în planificarea, dezvoltarea si reabilitarea proprietatii imobiliare, lucrarii cadastrale, stabilirea valorii si gestiunea proprietatii imobiliare.