Home
 

ProgeCAD

Our students are learning Computer Aided Design (CAD) through a donation of progeCAD Professional by ProgeCAD - www.progesoft.com

MapSys & TopoSys

Studenții facultății noastre utilizează gratuit soluțiile software MapSys şi TopoSys dezvoltate de S.C. GEOTOP S.R.L., din Odorheiu Secuiesc: http://www.geotop.ro

Facultatea de Geodezie din Bucuresti
Prezentarea noastră - accesați aici .
Pentru liceeni - accesați aici
Absolvenții facultății noastre - Povești de succes

Ultimele noutăți Spot 1 / Spot 2 / Spot 3 / Spot 4

 • PENTRU ACTUALII SI VIITORII NOSTRI STUDENTI aici
 • TABERE STUDENTESTI 2019 aici
 • SESIUNE IARNA 2019 aici
 • BURSE STUDENTI sem I 2018 aici
 • EVENIMENT GIS DAY 2018 aici si aici
 • ANUNT ANEVAR aici
 • ANUNT DESCHIDERE AN UNIVERSITAR aici si INDRUMATORI DE AN aici
 • SIMPOZIONUL Facultatii de Geodezie GEOPREVI 2018 aici
 • GHID DISERTATIE si FORMULARE
 • CASTIGATORII NOSTRI LA GALA PREMIILOR DE EXCELENTA PENTRU STUDENTI aici
 • WORKSHOP STUDENTI IN COLABORARE CU UNIVERSITATEA TEHNICA "Gh. ASACHI" IASI aici
 • CURSURILE POSTUNIVERSITARE "Topografie, Cadastru si GIS in domeniul petrolier" - 23 aprilie 2018 aiciaici
 • FOLLOW-UP GEOPREVI 2017 poze aici
 • GIS Day 2017: WebGIS Applications for a Better World, detalii aici.
 • SIMPOZIONUL GEOPREVI 2017, detalii aici
 • Partenerii de practica ai Facultatii de Geodezie, detalii aici
 • FOLLOW-UP - PRELEGEREA D-NEI DR. ING. Ileana SPIROIU, Director General Adjunct al ANCPI, in cadrul Centrului de Cercetare MGIIDS,  imaginie pot fi vizualizate aici
 • Comisiile pentru sustinerea examenelor de Licenta si Disertatie - 2017                          
 • FOLLOW-UP GIS DAY 2016 GIS for Urban Areas and Sustainable Development LA GEODEZIE, imaginile le puteti vizualiza aici.
 • Simpozionul GEOPREVI 2016 Student - REMEMBER aici.

Traditie

Facultatea de Geodezie

din cadrul "Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti"


Facultatea de Geodezie functioneaza in cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti si are sediul in Bucuresti, B-dul Lacul Tei, nr. 122-124, sector 2.

Facultatea de Geodezie este una dintre cele mai importante facultati tehnice din Romania, singura in acest domeniu, cu o bogata istorie care incepe inca din anul 1813 cu prima scoala de ingineri hotarnici si continua pana in prezent, in ultimii 60 de ani activitatea desfasurandu-se in Bucuresti.

Corp profesoral de elita

Facultatea de Geodezie

cadre didactice de inalta profesionalitate


Facultatea dispune de un corp profesoral tanar, de inalta calificare format din: 10 profesori, 15 conferentiari si 20 sefi de lucrari si asistenti.

Calitatea Invatamantului se bazeaza, in primul rand, pe activitatea unor cadre didactice de inalta profesionalitate, cu vocatie pedagogica.

Mai mult decat atat, multe dintre acestea sunt personalitati recunoscute pe plan national si international, doctori in stiinte si membri in organismele stiintifice nationale si internationale.

De asemenea, sapte dintre profesorii nostri sunt profesori coordonatori de doctorat.

Grad de incredere ridicat

[ Clic pe imagine pentru a o vizualiza la o rezolutie superioara ]

Facultatea de Geodezie

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti evaluata cu "Grad de incredere ridicat"


Evaluata in 2009, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (U.T.C.B.) in cadrul careia activeaza Facultatea de Geodezie, este calificata in topul universitatilor din Romania in categoria "Grad de incredere ridicat".

Aceasta categorie include acele universitati de inalt nivel care "au toate dotarile necesare si profesorii pentru a organiza un invatamant de calitate".

Excelenta in pregatire

Facultatea de Geodezie

programe analitice aliniate la standarde europene


In contextul alinierii invatamantului romanesc la standarde internationale facultatea colaboreaza de 10 ani cu Germania, Austria si Franta prin burse pentru studentii din anii terminali si doctoranzi.

Facultatea de Geodezie desfasoara o sustinuta activitate de cercetare, rezultatele concretizandu-se in numarul  si valoarea mare de granturi si contracte de cercetare realizate, precum si prin numeroasele norme si regulamente elaborate pentru diferite institutii.

Facultatea are un numar de 670 studenti la specializarea Masuratori Terestre si Cadastru (MTC), de asemenea un numar de 85 studenti la master si un numar de 19 doctoranzi in stiinte ingineresti.

Dotare moderna

Facultatea de Geodezie

instrumente geodezice moderne de ultima ora


Coreland armonios preocuparea pentru calitatea invatamantului, educatiei si cercetarii cu cea legata de constituirea unui cadru proprice procesului de invatamant, Facultatea de Geodezie a reusit sa puna la punct o baza materiala in masura sa asigure conditii optime pentru procesul de invatamant, pentru cercetarea stiintifica si pentru activitatea si viata obisnuita a studentilor.

Intreaga activitate a facultatii se desfasoara, in prezent, in spatii de invatamant care se ridica, din punctul de vedere al standardelor, la nivel contemporan; sali de curs moderne, laboratoare dotate corespunzator In functie de profil, sali de calcul dotate cu calculatoare conectate la internet si biblioteca din care nu lipsesc cele mai noi titluri in domeniu.

In facultate functioneaza doua statii permanente de pozitionare globala incluse in sistemul european, in laboratoarele de fotogrametrie si teledetectie se prelucreaza fotograme si imagini satelitare, dotarile moderne de la laboratoarele de topografie si topografie inginereasca asigura cerintele de precizie necesare trasarilor de obictive industriale si urmarirea comportarii in timp a diferitelor structuri.

 

Misiune

Facultatea de Geodezie

formare ingineri specialisti cu pregatire superioara


Misiunea principala este de a forma ingineri specialisti cu capacitati dezvoltate de cercetare stiintifica si proiectare asistata de calculator.

Specializarea Masuratori Terestre si cadastru urmareste familiarizarea studentului cu:

 • Cele mai noi si avansate tehnici din domeniul Geodeziei, Topografiei ingineresti, fotogrametriei si teledetectiei, precum si din domeniul cadastrului si evaluarii imobiliare

 • Formarea de abilitati superioare de cercetare stiintifica

 • Elaborarea de studii si rapoarte aplicabile professional

 • Capacitatea de a actiona independent si creative in abordarea si solutionarea problemelor de inginerie specific

 • Capacitatea de a conduce grupuri si a relationa cu institutiile legale din domeniu