Home » Scurt Istoric
 

ProgeCAD

Our students are learning Computer Aided Design (CAD) through a donation of progeCAD Professional by ProgeCAD - www.progesoft.com

MapSys & TopoSys

Studenții facultății noastre utilizează gratuit soluțiile software MapSys şi TopoSys dezvoltate de S.C. GEOTOP S.R.L., din Odorheiu Secuiesc: http://www.geotop.ro

Scurt istoric al facultatii

Facultatea de Geodezie

Scurta prezentare a Facultatii


Scurt Istoric

{2jtab: 1955 - Facultatea de Geodezie Galati este transferata la Bucuresti}

Din anul 1955 Facultatea de Geodezie Galati este transferata la Bucuresti ca Sectie de Geodezie a Facultatii de Drumuri si Poduri , facultate care si-a schimbat suucesiv denumirea in Facultatea de Cai ferate, Drumuri si Poduri, Facultatea de Hidrotehnica, Drumuri si cai ferate si facultatea de Cai ferate, drumuri, Poduri si Geodezie. La randul sau sectia a purtat temporar numele de Sectia de Geodezie  si Sistematizare Teritoriala.

{2jtab: 1991 - Secţia de Geodezie redevine Facultatea de Geodezie}

1991 - Facultatea de Geodezie


Facultatea de Geodezie din Bucuresti

1991 este anul  in care sectia de Geodezie redevine Facultatea de Geodezie in cadrul Institutului de Constructii Bucuresti (in prezent Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti), cu durata studiilor de 5 ani (intre anii 1968-1990 durata studiilor a fost redusa la patru ani).

Incepand cu anul 2006 (alinierea programelor analitice cu cele europene), durata studiilor de licenta - Ciclul I - este de 4 ani prin specializarea MTC:  Masuratori Terestre si Cadastru.

{/2jtabs}


Puteti lectura (pe larg) monografia Facultăţii de Geodezie, aici.